CONTACT RAPID
0377.101.406
0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Finalizeaza comanda Continua cumparaturile

Rodajul anvelopelor

Anvelopele sunt confectionate din mai multe straturi de cauciuc, otel si tesatura. Datorita acestor componente diferite, noile dumneavoastra anvelope au nevoie de o perioada de rodaj  pentru a va oferi calitatile normale de rulare si o performanta maxima.

In procesul de fabricare a anvelopelor, se aplica un lubrifiant pentru a preveni lipirea acestora de matrita. O parte din acest lubrifiant ramane pe suprafata anvelopelor dumneavoastra, reducand tractiunea pana in momentul in care este indepartat, natural, prin uzura. Sapte-opt sute de kilometri de accelerare, viraje si franari usoare vor permite lubrifiantului de matrita sa se uzeze, permitand in acelasi timp celorlalte componente ale anvelopei sa inceapa sa lucreze impreuna.

E important sa retineti faptul ca, cel mai probabil, anvelopele pe care tocmai le-ati schimbat aveau o grosime redusa a caii de rulare (tocmai motivul pentru care ati ales sa le schimbati). Orice sofer profesionist de curse sau pilot care “ard” la maximum anvelopele, va va spune ca o banda de rulare mai subtire raspunde mult mai rapid la comenzi. Deci, nu fiti surprinsi daca noile dumnveavoastra anvelope sunt putin mai lente in raspuns (chiar daca folositi exact acelasi tip de anvelopa). Canelurile cele noi sunt la adancimea lor maxima si aduc cu ele un usor tremurat pana in momentul in care incep sa se uzeze.

 

"... noile dumneavoastra anvelope au nevoie de o perioada de rodaj pentru a va oferi calitatile normale de rulare si o performanta maxima”

 

Nota: Aveti grija in momentul in care doriti sa explorati capacitatile noilor dumneavoastra anvelope. Amintiti-va ca orice anvelopa are nevoie de o perioada de rodaj de minimum 700 de kilometri pentru a ajunge la perfomante optime.